14% atlaide dīvāniem ar kodu RELAX14 | Ietaupiet jau tagad →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

8 gardas kēksa receptes

Kēkss piepilda mūsu mājas ar patīkamu, nostalģisku un ģimenisku aromātu. Lai jums nekad netrūktu idejas, mēs esam apkopojuši vairākas klasiskākas un oriģinālākas receptes. Tās ir paredzētas dažādiem prasmju līmeņiem – kā iesācējiem, tā pieredzējušākiem cepējiem.
Kēksu var dekorēt visdažādākajos veidos – ļaujiet vaļu savai fantāzijai!

Kēksu var dekorēt visdažādākajos veidos – ļaujiet vaļu savai fantāzijai!

Kā izvēlēties labāko kēksa recepti?

Kas padara kēksu par vislabāko? Vai tā ir pazīstamā garša, kvalitatīvās sastāvdaļas vai ideāls mīkstums, kas kūst uz mēles?
Izvēlieties vislabākā kēksa recepti atbilstoši savām mīļākajām garšām. Starp mūsu receptēm jūs atradīsiet klasisku marmora kēksa recepti, riekstu kēksu un ne tikai.

5 padomi, kā izcept vislabāko kēksu

    • Sastāvdaļas istabas temperatūrā.
      Pirms cepšanas ļaujiet sviestam, olām un pienam sasniegt istabas temperatūru – mīkla būs pūkaināka un izcepsies vienmērīgi.
    • Kārtīgi iesmērēta veidne
      Rūpīgi ietaukiet veidni ar taukiem (vai sviestu) un pārkaisiet ar miltiem, rīvmaizi vai kokosriekstiem.
    • Pārpildīta veidne
      Veidni piepildiet ne vairāk kā līdz 2/3, lai mīklai būtu vieta pacelties un tā nepārplūstu.
    • Lēna un vienmērīga cepšana
      Cepiet kūku 160–170° C temperatūrā un lieki neveriet vaļā cepeškrāsni. Neizmantojiet karsto gaisu, tā vietā izmantojiet augšējo un apakšējo sildīšanu.
    • Kūku pirms izņemšanas no veidnes kārtīgi atdzesējiet
      Pēc cepšanas ļaujiet kūkai 10–15 minūtes atdzist veidnē, pēc tam uzmanīgi izņemiet to ar nazi gar malām un izceliet uz režģa.

Biežāk uzdotie jautājumi

Kādi ir labākie milti kēksam?

Smalkai konsistencei visbiežāk izmanto smalkos miltus, taču tos var kombinēt arī ar parastajiem miltiem, lai iegūtu pūkaināku mīklu.

Kā es varu zināt, kad kēkss ir gatavs?

Ieduriet kēksa centrā iesmu – ja tas iznāk tīrs un sauss, kēkss ir izcepts.

Kāpēc kēkss "sakrīt"?

Tas var būt saistīts ar nepietiekami izceptu vidu, pārāk ātru cepeškrāsns atvēršanu cepšanas laikā vai nepareizām sastāvdaļu proporcijām.

Kāpēc kēkss saplaisā?

Plaisāšanu izraisa pārāk augsta temperatūra vai strauja mīklas uzrūgšana – palīdzēs cepšana zemākā temperatūrā un vienmērīga mīklas izkliedēšana.