Kā izvēlēties labāko kēksa recepti?
Kas padara kēksu par vislabāko? Vai tā ir pazīstamā garša, kvalitatīvās sastāvdaļas vai ideāls mīkstums, kas kūst uz mēles?
Izvēlieties vislabākā kēksa recepti atbilstoši savām mīļākajām garšām. Starp mūsu receptēm jūs atradīsiet klasisku marmora kēksa recepti, riekstu kēksu un ne tikai.
5 padomi, kā izcept vislabāko kēksu
- Sastāvdaļas istabas temperatūrā.
Pirms cepšanas ļaujiet sviestam, olām un pienam sasniegt istabas temperatūru – mīkla būs pūkaināka un izcepsies vienmērīgi.
- Kārtīgi iesmērēta veidne
Rūpīgi ietaukiet veidni ar taukiem (vai sviestu) un pārkaisiet ar miltiem, rīvmaizi vai kokosriekstiem.
- Pārpildīta veidne
Veidni piepildiet ne vairāk kā līdz 2/3, lai mīklai būtu vieta pacelties un tā nepārplūstu.
- Lēna un vienmērīga cepšana
Cepiet kūku 160–170° C temperatūrā un lieki neveriet vaļā cepeškrāsni. Neizmantojiet karsto gaisu, tā vietā izmantojiet augšējo un apakšējo sildīšanu.
- Kūku pirms izņemšanas no veidnes kārtīgi atdzesējiet
Pēc cepšanas ļaujiet kūkai 10–15 minūtes atdzist veidnē, pēc tam uzmanīgi izņemiet to ar nazi gar malām un izceliet uz režģa.