Bonami adventes kalendārs | Atklājiet šodienas atlaidi →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Recepte: Ziemassvētku marmora kūka

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Recepte, kurā apvienota šokolāde, vaniļas krēms un ķirši. To sagatavoja slovēniete Mateja Delakorda, kura savas receptes publicē arī kulinārijas blogā.

Jums būs nepieciešams:

Krēma pildījums:

  • 200 g maskarpone siera
  • 35 g pūdercukura
  • 10 g burbona vaniļas cukura
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes (vai vaniļas pudiņa pulvera)
  • 1 ola
  • ½ citrona sula un miziņa

Mīkla:

  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 10 g burbona vaniļas cukura
  • 70 g eļļas
  • 150 g skāba krējuma
  • 225 g balto miltu
  • 7 g cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarote kakao

Piedevas:

  • 200 g skābo ķiršu
  • 200 g šokolādes (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai un ietaukojiet kūku veidni. Izsijājiet miltus un cepamo pulveri kopā.

  2. Vispirms pagatavojiet krēma pildījumu: sajauciet visas sastāvdaļas kopā ar putotāju.

  3. Tad pagatavojiet mīklu: olas, cukuru un vaniļas cukuru saputojiet ar elektrisko mikseri, līdz tilpums trīskāršojas.

  4. Pārslēdziet mikseri uz vidēju ātrumu un pakāpeniski pievienojiet skābo krējumu un eļļu.

  5. Olu masai pievienojiet miltus. To var izdarīt ar rokām vai ar mikseri (ar zemu ātrumu). Nobeigumā samaisiet ar silikona lāpstiņu, lai tiktu iemaisīts viss, kas bija sakrājies uz bļodas dibena un malām.

  1. Pusi mīklas ievietojiet citā bļodā. Vienai pusei pievienojiet kakao un ar rokām samaisiet.

  2. Ielejiet mīklu bļodā: vispirms pusi kakao, tad pusi gaišās mīklas. Pa vidu ielejiet krēma pildījumu. Tas nedaudz iegrims, jo ir biezāks par mīklu. Apberiet ar pusi no ķiršiem un pārklājiet ar pārējo kakao mīklu. Virsū atkal pārkaisiet ķiršus un uzlejiet gaišo mīklu.

  3. Pagroziet cepšanas veidni, lai mīkla izlīdzinātos, un lieciet cepeškrāsnī uz aptuveni 50 līdz 55 minūtēm.

  4. Kad kūka būs izcepta, izņemiet to no cepeškrāsns un pagaidiet 10 minūtes, pēc tam novietojiet to uz režģa, lai tā atdzistu.

Padoms: ja vēlaties, kūkai pirms pasniegšanas varat uzliet izkausētu šokolādi un pārkaisīt to ar sukādēm.