14% atlaide dīvāniem ar kodu RELAX14 | Ietaupiet jau tagad →
10 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

3 receptes Ziemassvētku cepumiem bez cepšanas: klasiskie, bezglutēna un vegāniski

Pagatavojiet Ziemassvētku cepumus visām gaumēm! Šajā rakstā atradīsiet ne tikai trīs receptes, bet arī idejas, kā šos cepumus dekorēt.

Bezglutēna Ziemassvētku cepumi

Sastāvdaļas:

  • iebiezinātais piens
  • glāze kokosrieksta skaidiņu
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta

    Pagatavošana:

    1. Atlieciet malā daļu no kokosriekstu skaidiņām – tās būs nepieciešamas dekorēšanai. Atlikušās kokosriekstu skaidiņas ieberiet bļodā, pievienojiet iebiezināto pienu un kausēto sviestu. Maisiet masu, līdz izveidojas bieza mīkla.
    2. Pēc tam ievietojiet masu ledusskapī, lai atdzesētu.
    3. No mīklas izveidojiet vienāda izmēra bumbiņas un apviļājiet tās kokosriekstu skaidiņās. Bumbiņu iekšpusē var paslēpt riekstu pēc izvēles.

Vegāniski Ziemassvētki cepumi

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze dateļu bez kauliņiem
  • 1 glāze riekstu
  • 1 glāze kokosrieksta skaidiņu
  • šķipsniņa kanēļa

    Pagatavošana:

    1. Dateles vispirms iemērciet karstā ūdenī, vislabāk vismaz uz divām stundām (atkarībā no tā, cik cietas tās ir).
    2. Kad dateles ir mīkstas, iemetiet tās blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, lai pagatavotu mīklu.
    3. Izveidojiet no mīklas bumbiņas, sadaliet tās trīs grupās un katru no tām apviļājiet kokosriekstu skaidiņās, kakao un maltos riekstos.

Ziemassvētku cepumi no ruma

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta
  • 250 g biskvītu
  • 100 g pūdercukura
  • rums (pēc garšas)
  • 100 g kakao
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu dekorēšanai

    Pagatavošana:

    1. Sasmalciniet vai sablenderējiet biskvītus un pievienojiet mīkstu sviestu, kakao, cukuru un rumu.
    2. Visu kārtīgi samaisiet, lai izveidotos gluda mīkla. Atstājiet mīklu uz stundu ledusskapī.
    3. No mīklas izveidojiet bumbiņas. Apviļājiet tās kokosriekstu skaidiņās.
Padoms: ja vēlaties, lai bumbiņas būtu vienāda lieluma, izmantojiet virtuves svarus.

Padomi, kā dekorēt Ziemassvētku cepumus

Izmēģiniet arī citus veidus, kā dekorēt šos gardos cepumus!

  • Izmantojiet ēdamas lietas, kas dabiski piedod krāas. Jūs varat nokrāsot kokosrieksta skaidiņas dažādās krāsās, piemēram, rozā, zilā vai zaļā. To var panākt ar kurukumu, matču, biešu vai melleņu sulu.
  • Apviļājiet cepumus rīvētās pistācijās.
  • Sasmalciniet liofilizētus augļus, piemēram, zemenēm vai avenēm ir lieliska krāsa un garša.
  • Pievienojiet magoņu sēklas, kas piešķirs interesantu tekstūru.
  • Cepumi lieliski garšos arī ar sezama sēklām.
  • Iegādājieties cukura pērlītes un izdekorējiet cepumus.
  • Sasmalciniet visus trīs šokolādes veidus (piena, tumšo un balto), lai iegūtu dažādus toņus.
  • Iemērciet cepumu bumbiņas kausētā šokolādē. Tādējādi panāksiet vēl intensīvāku garšu.