Bezglutēna Ziemassvētku cepumi
Sastāvdaļas:
- iebiezinātais piens
- glāze kokosrieksta skaidiņu
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
Pagatavošana:
- Atlieciet malā daļu no kokosriekstu skaidiņām – tās būs nepieciešamas dekorēšanai. Atlikušās kokosriekstu skaidiņas ieberiet bļodā, pievienojiet iebiezināto pienu un kausēto sviestu. Maisiet masu, līdz izveidojas bieza mīkla.
- Pēc tam ievietojiet masu ledusskapī, lai atdzesētu.
- No mīklas izveidojiet vienāda izmēra bumbiņas un apviļājiet tās kokosriekstu skaidiņās. Bumbiņu iekšpusē var paslēpt riekstu pēc izvēles.
Vegāniski Ziemassvētki cepumi
Sastāvdaļas:
- 1 glāze dateļu bez kauliņiem
- 1 glāze riekstu
- 1 glāze kokosrieksta skaidiņu
- šķipsniņa kanēļa
Pagatavošana:
- Dateles vispirms iemērciet karstā ūdenī, vislabāk vismaz uz divām stundām (atkarībā no tā, cik cietas tās ir).
- Kad dateles ir mīkstas, iemetiet tās blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, lai pagatavotu mīklu.
- Izveidojiet no mīklas bumbiņas, sadaliet tās trīs grupās un katru no tām apviļājiet kokosriekstu skaidiņās, kakao un maltos riekstos.
Ziemassvētku cepumi no ruma
Sastāvdaļas:
- 200 g sviesta
- 250 g biskvītu
- 100 g pūdercukura
- rums (pēc garšas)
- 100 g kakao
- 50 g kokosriekstu skaidiņu dekorēšanai
Pagatavošana:
- Sasmalciniet vai sablenderējiet biskvītus un pievienojiet mīkstu sviestu, kakao, cukuru un rumu.
- Visu kārtīgi samaisiet, lai izveidotos gluda mīkla. Atstājiet mīklu uz stundu ledusskapī.
- No mīklas izveidojiet bumbiņas. Apviļājiet tās kokosriekstu skaidiņās.
Padoms: ja vēlaties, lai bumbiņas būtu vienāda lieluma, izmantojiet virtuves svarus.