15% atlaide visam ar kodu JUBILEJA15* Neattiecas uz precēm, kam jau ir atlaide, un uz konkrēti atlasītām precēm.

15% atlaide visam ar kodu JUBILEJA15* Neattiecas uz precēm, kam jau ir atlaide, un uz konkrēti atlasītām precēm.

Viss par iepirkšanos
Lithuanian

Ziemīga kūka, kas smaržo pēc svētkiem

Decembris ir īsts dāvināšanas mēnesis, un papildus klasiskajām dāvanām mēs dāvinām arī ēdamas dāvanas. Sanja Mijasa, Instagram profila @sanja.mijac īpašniece, dalījās ar mums, kā viņa dāvanām iesaiņo granolu, cepumus un kūkas. Kurš gan nebūtu sajūsmā par šādu smaržīgu dāvanu?

Šo recepti es gatavoju katru ziemu, un katru ziemu tā ir daļa no mūsu galda – vai nu decembrī, vai svētku laikā. Tā ietver manas iecienītākās svētku smaržas – apelsīnu, kanēļa, dzērveņu... Tāpēc dāvāju šo recepti jums, lai iepriecinātu arī sevi vai savus tuviniekus.

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 200 ml šķidrā jogurta
  • 150 ml eļļas
  • 1 apelsīna miziņa
  • sula no 1 apelsīna
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 150 g baltā vai brūnā cukura
  • 220 g parasto miltu
  • vaniļas cukurs
  • cepamais pulveris
  • sauja dzērveņu
  • sauja rozīņu

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
  • Veidni ietaukoi un apber ar miltiem.
  • Visas kūkai paredzētās sastāvdaļas sajauc ar putojamo slotiņu un maisījumu lej veidnē.
  • Liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.
  • Tuvojoties cepšanas beigām, uz kūkas var uzlikt cepampapīru, lai kūkas augšējā daļa pārāk neaptumšotos.

Vairāk iedvesmas