15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
20% atlaide Flair Rugs paklājiem ar kodu FLAIR20 | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Vasaras krēmzupas recepte ar zirņiem un spinātiem

Vasaras sezona ir ideāli piemērota atsvaidzinošai zirņu zupai. Skaista zaļa krāsa, lieliska garša, un, nedaudz piepūloties un dekorējot, jūsu šķīvī būs īsts meistardarbs.

Ja jums nav svaigu zirņu, tikpat labi noderēs arī saldēti zirņi.

Sastāvdaļas


  • 400 g svaigu vai saldētu zirņu,
  • 2 vidēja lieluma kartupeļi,
  • 100 g spinātu,
  • 1 sīpols,
  • 6 ķiploka daiviņas,
  • 1 tējkarote piparu,
  • 1/2 tējkarote sāls,
  • 800 ml dārzeņu buljona vai ūdens,
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas.

  • Pagatavošana

    1. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sagriež. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos, lai tie ātrāk izvārītos.
    2. Pannā ielej eļļu un pievieno sīpolu. Desmit minūtes apcep sīpolus. Pēdējās 2–3 minūtēs pievieno ķiplokus.
    3. Kad sīpols ir kļuvis mīksts, pievieno kartupeļus un zirnīšus un gatavo dažas minūtes, ik pa laikam apmaisot.
    4. Pievieno buljonu, sāli un ļauj vārīties, līdz kartupeļi ir mīksti.
    5. Kad kartupeļi ir gatavi, pievieno spinātus un samaisa. Visu vāra vēl 1–2 minūtes.
    6. Ļauj nedaudz atdzist, ieliek blenderī un sajauc, līdz tiek iegūta krēmīga konsistence.

    Pasniegšana

    Zupu salej atsevišķās bļodiņās, pārlej ar krējumu un pēc vēlēšanās dekorē ar olīveļļu, ceptiem ķiplokiem un svaigām dillēm. Pasniedziet ar grauzdētas maizes šķēlīti.