Līdz pat 60% atlaide premium zīmoliem | Ietaupiet jau tagad →
Pavasaris mājās | Iedvesmojieties →
Viss par iepirkšanos
Latviešu
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Ziemassvētku augļu kūka: recepte un padomi

Ja vēlaties palutināt savus tuviniekus ar desertu, kas ne tikai lieliski izskatās, bet kura pagatavošana neaizņem pārāk daudz laika, tad izcepiet augļu kūku.

Turklāt varat izmantot rozīnes, dateles, riekstus vai sukādes, kas palikušas pāri no Ziemassvētku cepumu cepšanas.

Iedvesmojieties no blogeres In the kitchen with Zuz receptes un mūsu padomiem, kā pagatavot gardu augļu kūku.

Mīklas sastāvdaļas

  • 6 olu dzeltenumi
  • 1 ola
  • 150 g parasto miltu + milti cepamās formas pārkaisīšanai
  • 150 g pūdercukura
  • 5 g cepamā pulvera
  • 100 g sukādes augļu (šajā receptē tika izmantota papaija)
  • 20 g dzērvenes
  • 50 g sviesta + sviests cepamās formas ietaukošanai
  • dzērvenes un sukādes dekorēšanai, var izmantot arī šķēlītēs sagrieztas mandeles
  • ½ citrona miziņa

Sastāvdaļas glazūrai

  • 150 g putukrējuma (33%)
  • 150 g tumšās šokolādes

Mīklas sagatavošana un cepšana

Veidni ietaukojiet ar sviestu un pārkaisiet ar miltiem.

Lieciet bļodā olu dzeltenumus, olas, rīvētu miziņu un cukuru. Uzkarsējiet bļodu ūdens peldē virs katla ar karstu ūdeni un maisiet, līdz maisījuma temperatūra sasniedz 55°C.

Visu sakuliet blenderī vai virtuves kombainā, līdz masa kļūst bieza. Lēnām maisot, pievienojiet miltus un cepamo pulveri. Kad maisījums kļūst viendabīgs un gluds, pievienojiet sukādes, dzērvenes un pašās beigās – izkusušo un atdzesēto sviestu.

Ielejiet mīklu sagatavotā veidnē un vienmērīgi izlīdziniet. Cepiet 170 °C temperatūrā apmēram 40 minūtes.

Pārbaudiet kūku ar koka iesmiņu, pirms to izņemat no cepeškrāsns. Kad koka iesmiņu izņemat no kūkas, tam jābūt sausam.

Augļu kūkas dekorēšana

Kad kūka izcepta, ļaujiet tai dažas minūtes atdzist, pēc tam izceliet to uz metāla režģa un ļaujiet tai pilnībā atdzist.

Uzkarsējiet katlā krējumu līdz 60 °C, pievienojiet bļodā ar sasmalcināto šokolādi un maisiet, līdz izveidojas gluda masa.

Izlieciet kūku uz režģa, zem kura novietota paplāte, lai nenosmērētu galdu ar glazūru. Aplejiet kūku ar glazūru un dekorējiet ar atlikušajām dzērvenēm un sukādēm.

Bonami padomi, kā pagatavot augļu kūku

  • Lai augļu kūka cepeškrāsnī nesadalītos, pārliecinieties, ka olas ir sakultas biezā masā.
  • Kamēr šokolāde kūst, pievienojiet tai nedaudz tauku. To var saputot ar nedaudz krējuma vai pat gabaliņu sviesta.
  • Ja pēc cepšanas augļu kūkas apakša ir uzpūtusies, pēc tam, kad tā atdzisusi, varat nogriezt pamatni, lai kūka uz šķīvja būtu līdzena.
  • Dekorēt var ne tikai ar sukādēm, bet arī ar riekstiem vai liofilizētām avenēm.

Foto: In kitchen with Zuz