Kūku veidni ietaukojiet ar sviestu un pārkaisiet ar miltiem. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. Ar mikseri saputojiet olas ar cukuru līdz vieglām putām. Pakāpeniski pievienojiet eļļu un visbeidzot pienu. Visu kārtīgi samaisiet.
Ābolus nomizojiet un sarīvējiet uz smalkās rīves. Pievienojiet sarīvēto ābolu saputotajām olām.
Pārliecinieties, ka panna ir kārtīgi ietaukota. Tomēr neizmantojiet sviestu, jo tas viegli piedeg pie malām. Labāk izmantot taukus. Papildus miltiem varat arī apkaisīt kūkas veidni ar kokosriekstiem vai valriekstiem.
Citā bļodā samaisiet visas pārējās sausās sastāvdaļas. Visbeidzot, sajauciet sausās sastāvdaļas ar olu maisījumu, izveidojot vienmērīgu mīklu.
Ielieciet mīklu sagatavotajā kūkas veidnē un ievietojiet to iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepiet kūku 160 grādu temperatūrā aptuveni 40 līdz 45 minūtes.
Zināt, ka kūka ir gatava, var pēc tās elastīgās un stingrās konsistences. Tuvojoties cepšanas beigām, mēģiniet kūkā iespraust koka iesmiņu. Kad kūka ir gatava, iesmiņam nevajadzētu būt mitram (no nepietiekami izceptas mīklas), un mīklai nevajadzētu būt ar miltu garšu.
Aizmirstiet izmantot karstā gaisa cepšanu, jo citādāk mīkla kļūtu sausa. Kūkai nepieciešama parastā cepšana no augšas un apakšas.
Pēc cepšanas ļaujiet kūkai kādu laiku atdzist un pēc tam izņemiet to no pannas.
Šokolādes glazūru pagatavojiet ūdens peldē. Ļaujiet šokolādei izkust nerūsējošā tērauda bļodā virs katla, kas piepildīts ar ūdeni, un tad iemaisiet krējumu. Pārlejiet kūku ar glazūru un pirms pasniegšanas ļaujiet tai nostāvēties.
Neļaujiet kūkai pilnībā atdzist, pirms to izgāžat no veidnes, citādāk to nevarēsiet izņemt. Pagaidiet aptuveni 3 minūtes pēc izņemšanas no cepeškrāsns. Tad mīkla vieglāk atdalīsies no veidnes malām.
Foto: Kitchen Story