15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
20% atlaide Flair Rugs paklājiem ar kodu FLAIR20 | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Celiet galdā lēcas: neparasta Jaunā gada recepte

Vai nevarat izdomāt, ko gatavot Vecgada vakarā? Jums nav jāatsakās no tradīcijām. Tā vietā izmēģiniet kādu eksotiskāku Jaunā gada ēdiena versiju, kas nodrošinās pārpilnību visa gada garumā.

Pagatavojiet krēmīgas lēcas ar sēnēm pēc Kitchen Story receptes un iedvesmojieties no mūsu padomiem, kā pagatavot lēcas un ko ēst Vecgada vakarā un Jaunā gada dienā.

Sastāvdaļas 4 porcijām

  • 1 sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 200 g sēņu
  • 400 g vārītu Belugas lēcu
  • 400 g kokosriekstu piena
  • 2 saujas svaigu spinātu
  • citronu sula
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Nolobiet sīpolu un ķiploku un sagrieziet tos nelielos kubiņos.

Uzkarsējiet olīveļļu pannā.

Vispirms sautējiet sīpolu un pēc tam pievienojiet ķiploku.

Sēnes sagrieziet šķēlītēs, pievienojiet pannai un viegli apcepiet. Pievienojiet vārītas lēcas un pielejiet kokosriekstu pienu.

Papildiniet ar citrona sulu, sāli un pipariem. Noņemiet pannu no uguns un iemaisiet spinātu lapas.

Pasniedziet ar grauzdētu bageti.

Bonami padomi, kā pagatavot Beluga lēcas

  • Beluga lēcas nav jāmērcē.
  • Ievietojiet tās katlā un aplejiet ar ūdeni tā, lai tā līmenis būtu nedaudz virs lēcām.
  • Ja vārīšanas laikā ūdens iesūcas pārāk ātri, pievienojiet nepieciešamo ūdens daudzumu, lai lēcas būtu knapi nosegtas ar ūdeni.
  • Vāriet aptuveni 25 minūtes. Ūdenim vajadzētu izvārīties.
  • Pēc tam lēcas varat izmantot arī citām receptēm.

Bonami padomi, kā pagatavot brūnās lēcas spiediena katlā

Brūno lēcu vārīšana klasiskajā katlā aizņem aptuveni stundu. Ātrāk tās pagatavosiet, ja izmantosiet ātri vārāmo katlu. Tas ietaupa ne tikai laiku, bet arī naudu.

  • Ieberiet lēcas spiediena katlā un pārlejiet ar ūdeni tā, lai tas tikai nedaudz nosegtu lēcas. Varat pievienot arī garšaugus.
  • Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samaziniet līdz vidējam karstumam un vāriet 15 līdz 20 minūtes.
  • Pēc tam noņemiet katlu no plīts un izlaidiet tvaiku.

Ko vēl ēst Vecgada vakarā vai Jaungada dienā

  • Lēcas varat pasniegt kopā ar olām, kas simbolizē jaunu dzīvību.
  • Lai visi jaunā gada mēneši būtu veiksmīgi, Vecgada vakarā galdā jāceļ 12 ēdieni, tāpēc neplānojiet ēst tikai pagatavotās lēcas.
  • Vecgada vakarā jāēd skābi kāposti, jo tad tiks apēsts viss skābums, kas sakrājies aizejošā gada laikā. Taču neēdiet tos Jaungada dienā, jo tad viss gads būs skābs.

  • Protams, nedrīkst aizmirst arī par pelēkajiem zirņiem ar speķi, lai jaunajā gadā nebūtu jāraud, kā arī par cūkas šņukuru, lai jaunais gads būtu laimes un spēka pilns.

Iedvesmojieties no citiem mūsu padomiem, kā klāt Vecgada vakara vai Jaungada galdu.

Foto: Kitchen Story