1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavojiet aptuveni 15–20 cm lielu kūku veidni. Ieklājiet tās dibenā un sānos cepampapīru.
2. Lieciet
bļodā sviestu un cukuru un maisiet vismaz 3 minūtes, līdz izveidojas gaiša masa. Cukuru ir vieglāk saputot ar sviestu, ja cukuru pirms tam sasmalcina. Tad pievienojiet olu un putojiet, līdz ola ir pilnībā iejaukta masā.
3. Pārgrieziet ābolus uz pusēm. Atlieciet pusi ābolu malā (sagrieztu plānās šķēlītēs), bet pārējos ābolus rupji sarīvējiet.
4. Citā bļodā izsijājiet miltus, cepamo pulveri, kanēli un sāli. Visu labi samaisa.
5. Pārmaiņus pievienojiet sausās sastāvdaļas un pienu sakultajam sviestam, cukuram un olai. Pēc tam iemaisiet vaniļas ekstraktu un rīvētos ābolus.
6. Ielejiet mīklu kūku veidnē. Pa virsu lieciet ābolu šķēlītes, sasmalcinātus valriekstus, pārlejiet kļavu sīrupu un pārkaisiet ar cukuru.
7. Cepiet 30–40 minūtes, līdz kūka kļūst zeltaina. Pārbaudiet ar koka iesmu, vai kūka ir kārtīgi izcepta.