5 € DāvanaReģistrācijaPieteikties5 € DāvanaGrozs
Sākums Sākums Iedvesma

Recepte: magoņu bulciņas ar ievārījumu

Lielisks rudens deserts, kas atsauc atmiņā bērnību. Šīs maizītes ir glazētas gardā sviestā un tās papildina ievārījuma un citrona miziņas maisījums. Šo recepti ir sagatavojusi slovēņu kulinārijas blogere Mateja Delakorda.

Mīklas sastāvdaļas:

  • 300 ml piena,
  • 50 g sviesta,
  • 50 g cukura,
  • 20 g rauga,
  • 500 g miltu,
  • 50 g magoņu sēklu,
  • citrona miziņa,
  • 2 olu dzeltenumi.
  • Pildījums:

  • 100 g sviesta,
  • 5 ēdamkarotes plūmju ievārījuma,
  • citrona miziņa.
  • Glazūra:

  • 250 ml piena,
  • 4 ēdamkarotes ruma vai "Amaretto" liķiera.
  • Pagatavošana:

    1. Uzkarsējiet pienu. Divas ēdamkarotes piena atlieciet raugam, bet atlikušajā pienā izkausējiet sviestu un vaniļas cukuru.

    2. Tad pagatavojiet mīklu. Sāciet ar raugu – nelielā bļodiņā ieberiet ēdamkaroti cukura un ēdamkaroti miltu, pievienojiet raugu un viegli samaisiet ar divām ēdamkarotēm piena. Ļaujiet raugam uzbriest.

    3. Virtuves miksera bļodā pievienojiet miltus, magoņu sēklas un citrona miziņu, tad pievienojiet pienu un sviestu, divus olu dzeltenumus un raugu un mīciet, līdz mīkla iegūst vienmērīgu konsistenci. Pārklājiet mīklu ar dvieli un ļaujiet uzbriest.

    4. Pildījumam saputojiet sviestu, citrona miziņu un 5 ēdamkarotes plūmju ievārījuma.

    5. Izrullējiet mīklu garā taisnstūrī apmēram puscollas biezumā. Apsmērējiet ar izkausētu sviestu un izveltnējiet taisnstūri gareniski. Sagrieziet maizītēs, pielāgojot biezumu cepšanas traukam.

    6. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    7. Pārklājiet maizītes un pagaidiet apmēram pusstundu, pēc tam cepiet 30 līdz 35 minūtes.

    8. Divas minūtes pirms cepšanas uzkarsējiet pienu līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojiet rumu vai "Amaretto" liķieri. Pārlejiet maizītes un ielieciet cepšanas trauku atpakaļ cepeškrāsnī (bet izslēdziet cepeškrāsni). Atstājiet tur bulciņas apmēram 10 minūtes.

    9. Pasniedziet siltu. Var pasniegt ar uzsildītu ievārījumu.

    Padoms: pēc gaumes pienam var pievienot cukuru, lai maizītes būtu vēl saldākas.

    Vairāk iedvesmas