15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
Mid Season Sale | Ietaupiet līdz pat 50% →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Garda recepte: olu smēre ar biezpienu

Ja dažu minūšu laikā vēlaties pagatavot gardu uzkodu vai vieglas vakariņas, klasiskā olu smēre ir īstais variants. Turklāt tā ir kombinējama ar svaigiem garšaugiem un dārzeņiem.

Smelieties iedvesmu un ieprieciniet tuviniekus ar šo gardo recepti.

Olu smēres sastāvdaļas

  • 220 g biezpiena ar zemu tauku saturu
  • 80 g majonēzes
  • 40 g mīksta sviesta
  • 6 olas (istabas temperatūrā)
  • 4 g Dižonas sinepju
  • ½ sarkanā sīpola
  • daži pilieni citrona sulas
  • svaigi maurloki
  • sāls, pipari

Pagatavošana

1. Uzvāriet ūdeni. Kad tas ir uzvārījies, uz karotes pa vienai uzlieciet olas un uzmanīgi ievietojiet tās ūdenī. Olas vāra apmēram 10 minūtes. Noteciniet ūdeni, ļaujiet olām atdzist un pēc tam tās nomizojiet.

2. Atdzisušās olas pārgriež uz pusēm, dzeltenumu pārliek bļodiņā un baltumus atliek malā.

3. Olu dzeltenumus saputo ar sviestu. Tad pievieno majonēzi, biezpienu, sinepes, citronu sulu, sāli un piparus un samaisa.

4. Sīpolu un olu baltumus smalki sagriež un iemaisa masā. Pievienojiet sāli pēc garšas.

5. Pasniedz ar svaigu maizi un dekorē ar maurlokiem un redīsu šķēlītēm.

Bonami padoms

Lai olas vārīšanas laikā nesaplaisātu, tām jābūt istabas temperatūrā, pirms tās ievietojat verdošā ūdenī.

3 dažādi veidi, kā pagatavot olu smēri

Ja jums patīk eksperimentēt, izmēģiniet citas vienkāršas receptes.

Olu smēre ar biezpienu vai rikotas sieru

  • 4 vārītas olas, 250 g biezpiena vai rikotas siera, tējkarote Dižonas sinepju, maurloki, sāls, pipari

Olu dzeltenumus sajauc, pievieno rikotu, sinepes un pēc garšas sāli un piparus. Beigās iemaisa sasmalcinātus olu baltumus un maurlokus.

Olu smēre ar avokado

  • 1 nogatavojies avokado, 4 vārītas olas, 1–2 ēdamkarotes laima sulas, dažas svaigas bazilika lapiņas, sēklas (pēc izvēles), sāls, pipari

Sasmalciniet avokado. Pievienojiet sagrieztas olas, sasmalcinātas bazilika lapas, laima sulu, sāli un piparus. Sajauciet. Pasniedziet uz grauzdētas maizes un pārkaisiet ar grauzdētām sēklām.

Olu smēre ar bietēm

  • 4 olas, 150 g svaiga siera, 150 g grauzdētu un smalki sarīvētu biešu, 1–2 tējkarotes Dižonas sinepju, sāls, pipari

Sieru sajauc ar sasmalcinātām bietēm, pievieno sinepes un sakapātas olas. Sajauc un pievieno sāli un piparus. Pasniedz uz saldskābmaizes.

Foto: Kateřina Jašek