15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
20% atlaide Flair Rugs paklājiem ar kodu FLAIR20 | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Recepte: apelsīnu un citronu Ziemassvētku kūka

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Vai meklējat idejas desertam, kas ir viegli pagatavojams un kura smarža atgādina Ziemassvētkus? Ungāru blogere Darja dalījās ar mums savā receptē, kas izceļas ar citrona svaigumu. Izmēģiniet šo gardo kūku, ko iemīļos jūsu ģimene!

Sastāvdaļas:

  • 250 g miltu
  • 12 g cepamā pulvera
  • 250 g pūdercukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 4 olas
  • 100 ml piena
  • 100 ml cepamās eļļas
  • 1,5 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera


  • Pēc garšas:
  • rīvēta apelsīna un greipfrūta miziņa
  • svaigi spiesta apelsīnu un citronu sula (Darja izmantoja pusi apelsīna un pusi citrona sulas)

Pagatavošana:

  1. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Iesmērējiet cepšanas formu ar sviestu un pārkaisiet ar miltiem.

  2. Bļodā samaisiet miltus ar cepamo pulveri, pūdercukuru un sāli. Pievienojiet olu, tad pienu un eļļu. Labi samaisiet. Iejauciet rīvētu apelsīna un greipfrūta miziņu, apelsīnu sulu un citronu sulu pēc garšas.

  3. Trešdaļu mīklas pārlieciet citā bļodā un iemaisiet kakao pulveri. Balto mīklu ielejiet ietaukotā cepšanas formā un uzsmērējiet kakao mīklu.

  4. Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50–60 minūtes un atstāj atdzist veidnē.
Padoms dekorēšanai: gatavo kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru vai pagatavot glazūru, sajaucot pūdercukuru ar ūdeni un pārkaisīt, piemēram, ar maziem augļu gabaliņiem.