5 € DāvanaReģistrācijaPieteikties5 € DāvanaGrozs
Sākums Sākums Iedvesma

Smilšu cepumi ar džemu: recepte un padomi

Klasika, kuras nedrīkst trūkt uz Ziemassvētku galda – smilšu cepumi. Tie noteikti iepriecinās jūsu viesus un piepildīs jūsu mājokli ar vaniļas smaržu.

Izmēģiniet blogeres In kitchen with Zuz smilšu cepumu recepti un iedvesmojieties no mūsu padomiem, kā šos cepumus pagatavot un uzglabāt.

Mīklas sastāvdaļas

  • 500 g izsijātu parasto miltu
  • 330 g atdzesēta sviesta
  • 160 g izsijāta pūdercukura
  • 4 g cepamā pulvera
  • ½ vaniļas pāksts vai 7 g vaniļas cukura
  • 1 ola
  • ½ tējkarote citrona miziņas

Pildījuma sastāvdaļas

  • vēlams mājās gatavots ievārījums

Smilšu mīklas pagatavošana

Sajauciet visas sausās sastāvdaļas bļodā, tad pievienojiet sviestu, olas un citrona miziņu un vaniļu. Samaisiet, līdz iegūstat gludu un stingru mīklu.

Gatavo mīklu ietiniet pārtikas plēvē un ļaujiet ledusskapī nostāvēties līdz nākamajai dienai.

Ja jums trūkst laika, atstājiet ledusskapī vismaz 2 stundas.

Cepumu pagatavošana

Pagatavoto mīklu pa gabaliņiem izrullējiet ar mīklas rulli un izgrieziet cepumus ar cepumu formiņām. Gatavās figūriņas izvietojiet uz cepampapīra, kas izklāts uz cepešpannas.

Cepiet cepeškrāsnī apmēram 7 minūtes 170 °C temperatūrā. Tūlīt pēc cepšanas izņemiet cepumus no karstās cepešpannas, lai tie neapdegtu.

Pēc tam uz atsevišķiem gabaliņiem uzsmērējiet savu iecienītāko ievārījumu. Parasti šiem cepumiem, kas paši par sevi ir ļoti saldi, ieteicams izmantot skābākus ievārījumus, piemēram, upeņu.

Pirms pasniegšanas varat pievienot vēl nedaudz cukura.

Padomi, kā cept smilšu cepumus

  • Vienmēr izmantojiet sviestu, jo tas nesatur ūdeni, kas cepšanas laikā var ietekmēt cepumu formu.
  • Smilšu cepumi ir viens no trauslākajiem cepumu veidiem, tāpēc sviests un olas ir jāatdzesē.
  • Mīklu apstrādājiet ātri, lai sviests nesasiltu, jo tas varētu ietekmēt mīklas konsistenci.
  • Uzmanieties, lai cepumi nesadegtu. To krāsai jābūt diezgan gaišai.
  • Varat arī uz cepumiem zīmēt rakstus ar īpašām cepumu formiņām.

Padomi, kā uzglabāt smilšu cepumus

  • Uzglabājiet tos papīra kastē, kas izklāta ar salvetēm. Pirms vāka aizvēršanas pārklājiet ar salveti arī cepumus.
  • Uzglabājiet vēsā telpā, vēlams, pieliekamajā.
  • Ļaujiet cepumiem nostāvēties vismaz nedēļu vai divas.

Foto: In kitchen with Zuz

Vairāk iedvesmas