15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
20% atlaide Flair Rugs paklājiem ar kodu FLAIR20 | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Palutiniet garšas kārpiņas: laša un zirņu krēma recepte

Izcilākie restorāni izmanto sastāvdaļas, par kurām lielākā daļa no mums var tikai sapņot, un kulinārijas paņēmienus, par kuriem mēs varam tikai lasīt. Bet kāpēc gan neieviest daļu no šīs burvības savā virtuvē? Nebaidieties eksperimentēt, spēlējieties ar ēdienu noformējumu, lai jūsu šķīvis kļūtu par īstu mākslas darbu, kas priecēs visus jūsu ciemiņus.

Jūs jutīsieties kā elites restorānā! Protams, arī ēdiena vizuālajam noformējumam ir liela nozīme, tāpēc Bonami nāk talkā ar savu neatvairāmo šķīvju klāstu.

Sastāvdaļas

  • 4 laša filejas ar ādu (apmēram 180 gramu katra),
  • jūras sāls,
  • pipari,
  • olīveļļa,
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces,
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa,
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas.
  • Zirņu krēma sastāvdaļas
  • 500 g saldētu jauno zirnīšu,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 100 mililitri ūdens,
  • apmēram 10 piparmētru lapiņas,
  • 2 tējkarotes jūras sāls,
  • 2 ēdamkarotes krējuma vai maskarpone krēma.
  • Pagatavošana

    1. Sviestu un ķiplokus ielieciet pannā un apcepiet dažas minūtes. Pievienojiet zirņus, ūdeni, piparmētru un sāli. Vāriet, līdz zirņi kļūst mīksti.

    2. Ielieciet visu blenderī un pievienojiet krējumu (vai krēmu). Ieslēdziet blenderi, ik pa laikam notīrot malas, lai pārliecinātos, ka viss ir sajaukts viendabīgā masā. Izspiediet caur sietiņu, lai atdalītu sīkos gabaliņus. Uzlieciet vāku, lai saglabātu siltu.

    3. Pievienojiet sāli un piparus lasim. Uzkarsējiet olīveļļu lielā pannā un ievietojiet laša filejas ar ādu uz leju. Cepiet 5 minūtes, tad pievienojiet soju, kļavu sīrupu un sezama eļļu. Apcepiet laša augšējo pusi vēl 2–3 minūtes, līdz tā kļūst brūna. Ja vēlaties, pannu varat ielikt vēl uz 5 minūtēm līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, lai pārliecinātos, ka iekšpuse ir izcepusies.

    Pasniegšana

    Uz šķīvjiem uzlejiet zirņu krēmu un uz malas novietojiet lasi. Zirņu krēmu dekorējiet ar zaļajiem zirnīšiem, svaigu piparmētru, marinētiem sīpoliem, ēdamajiem ziediem, nedaudz kapera un nedaudz veseliem vārītiem zirņiem. Ja vēlaties, varat pievienot dažus pilienus pikantas mērces, piemēram, srirača mērci. Labu apetīti! :)