Mid Season Sale | Ietaupiet līdz pat 50% →
Pavasaris mājās | Iedvesmojieties →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Ziemas kokteilis jautrākiem svētkiem

Kad no skapīša izņemtas skaistās glāzes ar zelta apmali, ir laiks gada svētku brīžiem.

Slovēņu blogere Mateja Delakorda ir pagatavojusi satriecošu un smaržīgu kokteili jautram decembrim ar dzērvenēm, ingveru, viskiju un kādu slepenu sastāvdaļu. Tas viss nodrošina vilinošu pēcgaršu, kas padara dzēriena garšu vēl labāku.

Jums būs nepieciešams:

Ingvera sīrups (4 glāzēm)

  • puse glāzes cukura
  • puse glāzes ūdens
  • tējkarote ingvera pulvera
.

Kokteilis (vienai glāzei)

  • 60 ml viskija (vai bezalkoholiskā brendija)
  • 30 ml ingvera sīrupa
  • 30 līdz 60 ml 100% dzērveņu sulas
  • 15 ml vārīta turku zirņu ūdens ("Aquafaba" jeb pupiņūdens)
  • ledus

Sāksim gatavot:

  1. Vispirms pagatavojiet sīrupu. Ievietojiet visas sastāvdaļas bļodā un samaisiet. Gatavojiet, līdz cukurs izšķīst. Atdzesē.
  2. Šeikerī ielejiet visas kokteiļa sastāvdaļas. Aizveriet šeikeri un labi sakratiet (3 sekundes).
  3. Atveriet šeikeri un piepildiet to līdz pusei ar ledu. Tagad kratiet tik ilgi, kamēr jūs plaukstās sajūtat aukstumu (apmēram 10 sekundes).
  4. Atveriet šeikeri un caur sietiņu ielejiet kokteili glāzē. Pasniedziet ar stikla salmiņu.

Piezīme: izmēriet daudzumu, izmantojot kokteiļu mērglāzi ar mazāku vienību vienā pusē un lielāku vienību otrā pusē.

Slepenā sastāvdaļa

Jūs, iespējams, pārsteidza tas, ka starp sastāvdaļām ir turku zirņu ūdens. Tas ir olu baltuma aizstājējs, kas ir ierasta kokteiļu sastāvdaļa un veido putas. Tam ir vizuāls efekts, taču tas ir arī garšas nesējs, kas dzērienu padara vēl izteiksmīgāku. Neuztraucieties, jūs nesagaršosiet turku zirņus kā tādus. Recepte ir piemērota arī vegāniem.