15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
20% atlaide Flair Rugs paklājiem ar kodu FLAIR20 | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Ātri un viegli pagatavojams vasaras deserts

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Horvātijas blogere Sanja dalījās ar savu ātri un viegli pagatavojamo vasaras desertu, kas ir tik gards, ka liks jums nolaizīt pirkstus. Galvenā sastāvdaļa ir persiki, taču nedaudz citādākā izpildījumā: apceti ar nedaudz ruma, kanēļa un medus. Deserts noteikti jāpasniedz ar vaniļas saldējumu.

Lai labi garšo!

Kas nepieciešams?

Sastāvdaļas 3–4 persiku mērcei:
  • 2 ēdamkarotes medus,
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta,
  • 1 ēdamkarote ruma,
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • 1 tējkarote vaniļas aromatizētāja,
  • šķipsniņa sāls.
  • Pagatavošana

    1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C.
    2. Ieklājiet cepešpannā cepampapīru.
    3. Pagatavojiet mērci, ar karoti sajaucot visas tās sastāvdaļas.
    4. Nomazgājiet persikus un pārgrieziet tos uz pusēm. Ja vēlaties, varat tos arī nomizot.
    5. Ielieciet tos pannā un pārlejiet ar mērci.
    6. Cepiet sakarsētā cepeškrāsnī, līdz persiki ir mīksti (apmēram 30–40 minūtes). Jo mīkstāki tie būs, jo labāk.
    7. Pasniedziet siltus ar vaniļas saldējumu.
    Izmantojiet šo recepti kā pamatu un brīvi eksperimentējiet ar sastāvdaļu daudzumiem, lai iegūtu sev tīkamāko garšu.