Līdz pat 20% atlaide dārza precēm | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

3 vienkāršas Ziemassvētku cepumu receptes

Mēs esam sagatavojuši trīs vienkāršas cepumu receptes jūsu svētku galdam. Varbūt šogad vēlaties izmēģināt ko jaunu, piemēram, cepumus ar olu liķiera krēmu?

Cepumi ar olu liķiera krēmu

Mīkla:
  • 400 g miltu,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 100 g pūdercukura,
  • 2 ēdamkarotes olu liķiera,
  • 2 olu dzeltenumi,
  • 200 g mīksta sviesta.

    Krēms:
  • 100 g mīksta sviesta,
  • 2 ēdamkarotes maskarpone krēma istabas temperatūrā,
  • 50 g pūdercukura,
  • 50 g baltās šokolādes,
  • 5 ēdamkarotes olu liķiera.

    No sastāvdaļām pagatavojiet mīklu un ļaujiet tai divas stundas ledusskapī atdzist. Pēc tam sāciet no mīklas griezt ārā formiņas. Varat arī izmantot mīklas rulli ar rakstu. Izgrieztās formiņas pārlieciet uz ietaukota cepampapīra un cepiet 180 grādu temperatūrā apmēram 9 minūtes.

    Kad cepumi ir atdzisuši, varat sākt dekorēt. Sagatavojiet krēmu. Saputojiet mīksto sviestu un pakāpeniski iemaisiet 2 ēdamkarotes maskarpone krēma istabas temperatūrā. Maskarpone krēmam obligāti jābūt istabas temperatūrā, citādi krēms sacietēs. Pievienojiet cukuru, olu liķieri un izkausētu balto šokolādi. Dekorējiet ar konditorejas maisiņu palīdzību.
  • Izcepiet netradicionālus cepumus ar olu liķieri

    Izcepiet netradicionālus cepumus ar olu liķieri

    Snikera cepumi

    Mīkla:
  • 300 g miltu,
  • 100 g pūdercukura,
  • 200 g sviesta,
  • 1 ola,
  • citrona miziņa no puses citrona.

    Krēms:
  • 4 ēdamkarotes ruma,
  • 2 snikera batoniņi,
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura,
  • 200 g sviesta.

    Dekorēšanai:
  • šokolādes glazūra,
  • rīvēts snikers.

    Izsijājiet miltus un cukuru, pievienojiet 1 olu, mīkstu sviestu un citrona miziņu. Samaisiet mīklu un ļaujiet tai ledusskapī atdzist. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
    Izrullējiet mīklu un izgrieziet vēlamās formiņas aptuveni 3 mm biezumā. Cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 8–10 minūtes.
    Lai pagatavotu krēmu, saputojiet sviestu istabas temperatūrā, pievienojiet cukuru, rumu un smalki sarīvētu snikeru. Pārlejiet cepumus ar šokolādes glazūru un pārkaisiet ar rīvētu snikeru. Cepuma apakšu apsmērējiet ar krēmu un tad salīmējiet kopā.

  • Šokolādes cepumi

    Sastāvdaļas:
  • 220 g miltu,
  • 70 g pūdercukura,
  • 30 g kakao,
  • šķipsniņa sāls,
  • 125 g sviesta,
  • 2 olas dzeltenumi,
  • tumšā šokolāde dekorēšanai,
  • liofilizētas avenes, sasmalcināti rieksti (mandeles, pistācijas, lazdu rieksti).

    Pagatavošana:
    1. No sastāvdaļām izveidojiet mīklu un izgrieziet vainaga veida formiņas. Vidū izgrieziet vēl vienu mazāku apli.
    2. Cepiet 180 grādu temperatūrā dažas minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni. Izceptos vainagus iemērciet tumšajā šokolādē un pārkaisiet ar sasmalcinātu šokolādi un liofilizētām avenēm.
    3. Šī kombinācija garšo lieliski. Ja jums nav aveņu, varat cepumus pārkaisīt ar sasmalcinātām pistācijām, lazdu riekstiem vai mandelēm.