15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
20% atlaide Flair Rugs paklājiem ar kodu FLAIR20 | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Izbaudiet rudeni: grilēšana dārzā

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

Arī rudenī grilēšanai ir savs šarms. Jums noteikti nav līdz ar pirmajām krītošajām lapām jānoņem grils un dārza mēbeles. Grilēšana rudenī var būt vēl patīkamāka nekā vasarā, jo apkārtni rotā zeltainas koku lapas.

Vai jums vēl nav grila? Jums noteikti nav jāgaida nākamā grilēšanas sezona, lai sev tādu sagādātu. Bonami varat iegādāties augstas kvalitātes grilus, kas nodrošinās lielisku ēdienu garšu.

Grils uz gāzes

Iestājoties zemākai temperatūrai, gāzes griliem ir savas priekšrocības. Atšķirībā no cietā kurināmā temperatūra ir vienmērīgāka, tāpēc pēc divām stundām pie grila joprojām būs silts, un jums nebūs regulāri jāpievieno malka vai jātērē kokogles.

Gāzes grilu priekšrocība ir arī tā, ka tie ir bezdūmu grili. Dūmi neievilksies jūsu apģērbā vai pledā, tāpēc jūs varēsiet valkāt jebko, ar ko jums ir ērti. Toties ar gāzes grilu jūs palaidīsiet garām autentisko kokogļu čaukstēšanu, kas padara dārza atmosfēru vēl patīkamāku. Tas, kam dodat priekšroku, ir jūsu ziņā.

Pareizi plānojiet grilēšanas laiku

Grilēšanas laikā ir ļoti svarīgi iepriekš uzkarsēt grilu, lai nodrošinātu, ka ēdiens tiek pagatavots vienmērīgi, neradot risku, ka tas pielips pie grila režģa. Izmantojot kokogļu grilu, uzkarsējiet to, aizdedzinot ogles un ļaujot tām degt, līdz tās pārklājas ar pelēkiem pelniem. Gāzes grilus iepriekš uzkarsējiet 15 minūtes ar aizvērtu vāku.

Gatavošanai izmantojiet netiešu karstumu, lai ēdiens neizžūtu. Lai izmantotu netiešo karstumu, aizdedziniet vienu vai divus gāzes grila degļus vai uzkarsējiet divu zonu uguni uz kokogļu grila. Kad grils ir sakarsis, novietojiet ēdienu uz grila aukstās puses un gatavojiet ar aizvērtu vāku.

Piemēroti grilēšanas piederumi

Kādus grila piederumus jums noteikti vajag?
  • Motorizēts grila iesms: lēna un vienmērīga rotācija palīdz gaļai kļūt mīkstākai un vienmērīgi izcepties. Vēlams izmantot netiešo karstumu, lai novērstu gaļas izžūšanu.
  • Grila termometrs: grila termometrs ir neaizstājams ne tikai rudenī. Tas palīdzēs jums kontrolēt gaļas iekšējo temperatūru, lai tā nebūtu neizcepusies vai izžuvusi.
  • Gaļas šļirce: praktisks palīgrīks, lai grilēšanas laikā gaļai piešķirtu vēl vairāk garšas un sulīguma.
Atcerieties arī to, ka īsts grila meistars parūpēsies arī par grila kopšanu. Straujiet soļiem tuvojas ziema, tāpēc ieguldiet līdzekļus kvalitatīvā grila pārsegā, lai novērstu ledus un sniega bojājumus. Ja iespējams, pārvietojiet grilu zem jumta vai garāžā.

Baudiet rudens grilēšanu siltumā

Rudenī lielākā daļa dienu ir drēgnas, taču būtu žēl tikai tāpēc pārtraukt grilēšanas sezonu.

Ietinieties segā vai šallē un iedzeriet kaut ko karstu. Ļoti noderīgi ir arī āra sildītāji. Gāzes lampa vai ugunskurs radīs patīkamu siltumu, un jums nebūs jāietinas trīs apģērba kārtās.

Siltu atmosfēru palīdzēs radīt arī piemērotas dārza lampas, lampiņu virtenes vai gaismas dekori.

Ko rudenī likt uz grila?

Rudens ir ideāls laiks, lai grilētu sātīgu gaļu un sezonālos dārzeņus. Ribiņas, steiki, vistas gaļa un cūkgaļas kotletes ir lieliska izvēle rudenī. Izmēģiniet grilēt arī kukurūzu, kartupeļus, sīpolus, patisonus vai papriku. Un ar ko iepildīt krūzes sev vai viesiem? Tas var būt medalus, karsts sidrs vai ingvera tēja.