Skandināvu estētikas galvenās iezīmes ir vienkāršība un vieglums. Izteikti tīras līnijas, minimālisma stilā veidotas mēbeles un dekorācijas, kā arī dažādu tekstūru spēle, padara šo stilu piemērotu nelielām telpām.
Šeit jūs atradīsiet mūsu padomus, kā izveidot mūsdienīgu, tendencēm atbilstošu ēdamistabu.
Skandināvu ēdamistabas pamatā ir dabīgi materiāli, it īpaši koks. Izvēloties mēbeles, koncentrējieties uz vienkāršām formām un kvalitatīviem materiāliem. Kombinējiet klasiskas formas ar koka faktūrām, bet, ja vēlaties izturību un nedaudz stingrības, kombinējiet metāla elementus un gaišas krāsas.
Izvēlieties neuzkrītošus, elegantas formas galdus un krēslus. Dabiskas krāsas palīdzēs radīt skandināvisku viegluma sajūtu. Melna, balta, pelēka vai krēmakrāsa būs ideāla pamata bāze, uz kuras varēsiet kombinēt dažādus dekora elementus.
Mazliet rotaļīguma var piešķirt, izvēloties vienādas formas, bet dažādu krāsu vai toņu ēdamkrēslus.
Pasniedzot pusdienas vai vakariņas, izmantojiet dabīgu krāsu un materiālu traukus un galda piederumus. Nebaidieties arī kombinēt un saskaņot dažādus traukus un materiālus. Ja saskaņojat traukus pēc toņa, izvēlieties neitrālu krāsu paleti, kas būs labs pamats krāsainākiem priekšmetiem. Piemēram, varat izvēlēties keramikas šķīvjus ar interesantu, atšķirīgu faktūru, pelēkbrūnus šķīvjus, melnus metāla galda piederumus un krāsainas salvetes no dabīgiem materiāliem.
Minimālistisks trauku komplekts ir lieliski piemērots eksperimentiem. Vienkāršas un skaidras formas būs perfekts pamats spilgtāku elementu apvienošanai.
Ko jūs teiktu par dienvidu Vidusjūras stila galdu? Rotangpalmas paklājiņi un neregulāras formas keramikas trauki ir lieliski piemēroti ikdienas ēdamgalda noformējumam.
Lai gan ēdienam uz galda ir jāpievērš vislielākā uzmanība, nebaidieties izmantot arī dekorācijas. Izvēlieties vienkāršas formas, dabīgus materiālus un neitrālus toņus. Varat pievienot vēl kādu krāsainu vai spilgtu elementu, lai piešķirtu telpai dinamiku. Varat izvēlēties vāzi ar ziediem, kurai jābūt pietiekami zemai, lai netraucētu viesiem. Izvēloties traukus mērcēm vai garšvielām, pievērsiet uzmanību detaļām, jo tie var būt praktiski un pievilcīgi vienlaikus, vai arī tiem var būt izsmalcināta forma, kas kļūs par skaistu galda akcentu.
Izmantojiet 60-30-10 noteikumu, lai izveidotu perfekti saskaņotu krāsu shēmu. Neitrālām un nomierinošām krāsām vai dominējošam materiālam, piemēram, kokam, vajadzētu atvēlēt visvairāk vietas. Trešdaļu telpas atvēliet nedaudz drosmīgākam tonim. Vismazākā proporcija jāpiešķir visintensīvākajām krāsām.
Zilie toņi palīdz atslābināties un nomierināties. Tomēr, neuzmanīgi kombinējot, tie var radīt aukstu un nepievilcīgu interjeru, tāpēc kombinējiet tos ar siltiem elementiem, piemēram, dzelteniem audumiem vai dabīga koka aksesuāriem.