Gaisam iesilstot, arvien vairāk laika gribas pavadīt ārā un arvien mazāk – telpās. Varbūt ir jau pienācis laiks uzcept šašliku un sarīkot jauku ballīti terasē vai dārzā?
Lai ballīte būtu izdevusies, neaizmirstiet parūpēties par barbekjū, āra mēbelēm ērtībai, lukturiem, lielisku ēdienu un, pats galvenais, foršu kompāniju.
Kulinārijas blogere Diāna Oana (@cantboilanegg) mums ir sagatavojusi visgardāko un vienkāršāko ēdienkarti: grilētu jūras asari, ko pasniedz ar ceptu cukīni un kazas siera salātiem. Vasaras ēdienkartē, protams, nedrīkst trūkt arī atsvaidzinoša limonāde glītā karafē.
• 4 izķidāti jūras asari;
• 1 šķēlēs sagriezts citrons;
• daži svaigi rozmarīna zariņi;
• olīveļļa;
• sāls un pipari.
1. Vispirms kārtīgi nomazgājiet asarus. Zvīņas nav nepieciešams notīrīt.
2. Pievienojiet 2–3 citrona šķēlītes un svaiga rozmarīna zariņu.
3. Asarus no abām pusēm ieziež ar olīveļļu.
4. Novietojiet zivis uz sakarsētā grila un cepiet 5–6 minūtes no katras puses.
5. Kad asari ir izcepti, pievienojiet citronu sulu un pasniedziet ar cukīni salātiem.
• 150 g spinātu;
• 2–3 cukīni;
• olīveļļa;
• 1 ķiploka daiviņa;
• sāls un pipari;
• ciedru rieksti;
• kazas vai fetas siers.
1. Nomazgājiet un nosusiniet spinātu lapas. 2.Sagrieziet cukīni 4–5 mm biezās šķēlītēs. 3. Sajauciet 2–3 ēdamkarotes olīveļļas ar saspiestu ķiploka daiviņu un ar otiņu apsmērējiet cukīni šķēlītes. 4. Apkaisiet cukīni šķēlītes ar sāli un svaigi maltiem pipariem un grilējiet tās 2–3 minūtes no katras puses. 5. Lieciet bļodā spinātu lapas, tad pievienojiet sagrieztu cukīni. 6. Uzlejiet nedaudz olīveļļas, pārkaisiet ciedru riekstus un kazas vai fetas sieru. 7. Pasniedziet salātus ar grilētu jūras asari.
• 1 l gāzēta vai negāzēta ūdens (pēc izvēles);
• piparmētru lapas;
• zemenes;
• medus;
• 2 citroni.
1. Sagrieziet zemenes šķēlītēs un ievietojiet tās karafē. 2. Smalki sagrieziet piparmētru lapas un pievienojiet tās zemenēm. 3. Sagrieziet aptuveni 2–3 citrona šķēlītes un pievienojiet tās karafei. 4. Pārgrieziet uz pusēm citronus un izspiediet sulu ar rokām vai ar citrusaugļiem paredzēto sulu spiedi. Pārlejiet zemenes un piparmētras ar citronu sulu. 5. Pārlejiet zemenes ar gāzetu vai negāzētu ūdeni. 6. Pasniedziet limonādi. Pēc izvēles varat pievienot arī medu.