Menu
5 € DāvanaReģistrācijaPieteikties5 € DāvanaGrozs
Sākums Sākums Iedvesma

Veģetāras receptes grila sezonai

Pēc karstas vasaras dienas jūs noteikti vien domājat par atpūtu dārzā, terasē vai uz balkona. Glāze vīna, vieglas vakariņas un grilēts ēdiens – tas ir viss, kas jums nepieciešams.

Kulinārijas blogere Diāna Oana sagatavoja divas veģetāras receptes, kuras jūs noteikti nevēlēsieties palaist garām pat tad, ja lietojat uzturā gaļu.

Brusketas ar saputotu fetas sieru un augļiem

Sastāvdaļas

  • Dažas maizes šķēles/bagete;
  • 200 g fetas siera;
  • 3–4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1–2 tējkarotes medus;
  • nedaudz auksta ūdens;
  • zemenes, persiki, ķiršu tomāti;
  • dažas bazilika lapas.

Pagatavošana

1. Blenderī ievietojiet fetas sieru, olīveļļu, medu un nedaudz ūdens. Samaisiet, līdz masa iegūst krēmīgu konsistenci.
2. Sagrieziet persikus 6–8 šķēlēs. Ja zemenes ir ļoti lielas, sagrieziet tās.
3. Grilējiet maizes šķēles un persikus.
4. Atsevišķi uz vidēji lielas uguns karsē zemenes un ķiršu tomātus. Pēc pirmajām 5 minūtēm pārbaudiet, vai tie ir gatavi. Kad tie ir izcepušies, neaizmirstiet noņemt mizas.
5. Uzsmērējiet uz maizes šķēlēm fetas siera krēmu, pievienojiet zemenes vai ķiršu tomātus un grilētu persiku šķēles.
6. Uz šķēlītēm uzliek dažas bazilika lapiņas un pēc garšas pievieno medu.

Pildītas sēnes

Sastāvdaļas (2 porcijām)

  • Četras lielas sēnes (šampinjoni vai portobello);
  • mazas mocarellas siera bumbiņas;
  • ķiršu tomāti;
  • sāls, pipari un ķiploki (pēc izvēles);
  • svaigas bazilika lapas;
  • balzāmetiķis.

Pagatavošana

1. Nomazgājiet un notīriet sēnes. Noņemiet sēnēm kātiņus.
2. Ķiršu tomātus un mocarellas siera bumbiņas pārgriež uz pusēm.
3. Katrai sēnei pievienojiet mocarellu un ķiršu tomātu pusītes.
4. Sēnes liek uz grila un cep. Lai virspusē izveidotu garoziņu, ieteicams cept 3–5 minūtes uz vidēji lielas uguns.
5. Pēc vārīšanas uzlieciet sēnes uz zariņa, apkaisa ar balzamiko etiķi un pievienojiet dažas svaigas bazilika lapiņas.
6. Sēnes var pasniegt ar baltvīnu.