Bonami atradīsiet visplašāko piedāvājumu jūsu mājai.
Menu
5 € DāvanaReģistrācijaPieteikties5 € DāvanaGrozs
Sākums Sākums Iedvesma

Grilēšanas sezona: receptes vegāniem un gaļēdājiem

Romana Bohmova

Mēs dievinām vasaru! Visur zied puķes, bērni skraidā pa pagalmu, mēs aizmirstam par biezajiem un smagajiem mēteļiem un tumšajiem vakariem. Un kas var būt labāks par vasaras klasisko auksto zupu ar jaunajiem kartupeļiem un dillēm...

Nē, mēs šodien nedalīsimies ar kārtējo aukstās zupas recepti, jo jūs jau noteikti to mākat pagatavot pēc savas ģimenes receptes. Šoreiz varēsiet palutināt sevi ar jaunām grilētu ēdienu receptēm, par ko priecāsies arī vegāni.

Falafela iesmi vegāniem

Vai jums garšo grilēti dārzeņi? Pat tad, ja esat gaļēdājs, jūs novērtēsiet šo Romanas sagatavoto recepti – grilēti iesmiņi ar falafelu.

Sastāvdaļas:

• 190 g vegānu falafela (pieejams jebkurā lielveikalā);
• 1 sarkanā paprika;
• 1 dzeltenā paprika;
• 1 mazs cukīni;
• 1 sarkanais sīpols;
• olīveļļa;
• garšaugu sāls.

Kā pagatavot?

1. Bļodā pievienojiet apmēram 2–3 ēdamkarotes olīveļļas un 1 tējkaroti sāls.
2. Nomazgājiet papriku, izņemiet sēklas un sagrieziet apmēram 3x3 cm kvadrātos.
3. Sagrieziet cukīni tāpat kā papriku.
4. Visu lieciet bļodā un labi samaisiet ar eļļu. Pievienojiet sāli.
5. Nomizojiet sīpolu, sagrieziet ceturtdaļās un pēc tam – vēl uz pusēm.
6. Lai bambusa iesmi nesadegtu, tos var iemērkt ūdenī. Varat arī izmēģināt elastīgos "Twister" iesmus.
6. Sāciet likt atsevišķas sastāvdaļas uz iesmiem. Varat sekot šādai secībai: dzeltenā paprika, sīpols, cukīni, falafels, cukīni, sīpols, sarkanā paprika.
7. Sagatavotos iesmus lieciet uz karsta grila un cepiet no visām pusēm.

Aplūkojiet mūsu piederumus grilēšanai.

Vasaras salāti ar grilētu halloumi sieru

Garda recepte, kas jums garantēs izdevušās vakariņas!

Sastāvdaļas

• 1 iepakojums ar halloumi sieru jeb kipriešu cepamsieru;
• 100 g kūpināta bekona;
• 100 g salātlapu;
• 4–6 ķiršu tomāti;
• olīveļļa;
• itāļu vai kāds cits garšvielu maisījums pēc izvēles.

Mērcīte:
• 2 ēdamkarotes olīveļļas;
• 1 ēdamkarote medus;
• ½ tējkarote Dižonas sinepju;
• sāls;
• pipari.

Sālīti rieksti:
• dažāda veida rieksti (riekstu maisījums);
• sezama sēklas;
• olīveļļa;
• sāls.

Kā pagatavot?

1. Vispirms pagatavojiet mērcīti. Sajauciet visas sastāvdaļas: olīveļļu, medu, sinepes, sāli un piparus.
2. Sagrieziet halloumi sieru apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs, aplejiet ar olīveļļu un pārkaisiet ar itāļu garšvielu maisījumu.
3. Apcepiet sieru no abām pusēm. Uz grila varat likt arī bekona šķēlītes.
4. Ielieciet salātlapas mērcītes traukā un labi samaisiet. Lieciet tās šķīvī un pa virsu salieciet sagrieztus ķiršu tomātus.
5. Pannā uz vidējas uguns uzkarsējiet dažus pilienus olīveļļas.
6. Sagrieziet riekstus (piemēram, valriekstus, pekanriekstus, pistācijas) un apgrauzdējiet tos (līdz tie kļūst zeltaini).
7. Visbeidzot pievienojiet nedaudz sezama sēkliņas un riekstus.
8. Uz salātiem lieciet apcepto halloumi sieru un bekona šķēlītes. Visu pārkaisa ar apgrauzdētajiem riekstiem.
9. Varat ēdienu pasniegt uz glītas paplātes vai keramikas šķīvī.

Recepšu autore ir Romana Bohmova.