15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
20% atlaide Flair Rugs paklājiem ar kodu FLAIR20 | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Valentīndienas recepte: ravioli sirds formā

Inga Sujová
Inga Sujová
Bonami Blogger

Mīlestība iet caur vēderu. Pārliecinieties par to paši un pagatavojiet šo slovāku blogeres Mirkas Čvostekovas recepti Valentīndienas vakariņās. Iedvesma šai receptei ir smelta no itāļu virtuves.

Bietes, ravioli sirds formā un glāze vīna – viss, kas nepieciešams romantiskai maltītei divatā.

Jums būs nepieciešams

Grauzdēta biete

  • 1 gab. bietes
  • eļļa
  • sāls
  • pipari
  • folija

Biešu ravioli

  • 300 g mīksto miltu
  • 80 g biešu biezeņa
  • 2 olas
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējkarote sāls

Rikotas un timiāna pildījums

  • 200 g svaiga rikotas siera
  • 1 tējkarote svaiga timiāna
  • 50 g parmezāna siera
  • sāls
  • pipari

Sviesta salvijas mērce

  • 40 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu salvijas lapu
  • sāls

Dekorēšanai

  • valrieksti

Pagatavošana

1. Nomazgājiet bieti, nogrieziet galus no abām pusēm, taču nenomizojiet to.

2. Foliju iesmērē ar eļļu, ievieto bieti. Pievieno sāli un piparus.

3. Bieti labi ietin folijā un cep aptuveni stundu 190 grādos sakarsētā krāsnī.

4. Pēc cepšanas ļaujiet bietei atdzist. Noņemiet miziņu.

5. Sasmalciniet bieti kubiņos un izveidojiet biešu biezeni, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

6. Bļodā sajauciet kopā miltus, olas, olas dzeltenumu, sāli, biešu biezeni. Maisiet, līdz tiek iegūta gluda mīkla.

7. Ietiniet mīklu plastmasas plēvē un ļaujiet tai divas stundas atpūsties istabas temperatūrā.

8. Izmantojot makaronu veidošanas mašīnu vai mīklas rulli, izrullējiet plānu mīklu.

9. No mīklas izgrieziet sirds formas.

10. Lai pagatavotu pildījumu, sajauciet rikotu un parmezānu. Smalki sagrieziet timiānu un pievienojiet pildījumam.

11. Pievienojiet sāli un piparus.

12. Lieciet vienu tējkaroti pildījuma mīklas centrā un virsū uzlieciet otru sirds formā izgrieztu mīklas gabaliņu.

13. Vāriet verdošā ūdenī, līdz ravioli uzpeld. Ļaujiet tiem dažas sekundes pavārīties, tad izņemiet tos.

14. Pannā apmēram trīs minūtes kausējiet sviestu. Kad tas sāk smaržot, pievienojiet nelielos gabaliņos sagrieztas salvijas lapas. Pievienojiet sāli.

15. Gatavos biešu ravioli pārlej ar sviesta un salvijas mērci un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem.