15% atlaide ar kodu PAVASARIS15 | Ietaupiet jau tagad →
Mid Season Sale | Ietaupiet līdz pat 50% →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Valentīndienas virtuļu recepte

Amerikāņu virtuļiem ir raksturīga glazūra ar bagātīgu kārtu rotājumu. Tomēr virtuļus var arī pildīt, piemēram, ar avenēm. Pārsteidziet savu mīļoto ar šiem gardajiem Valentīndienas virtuļiem.

Kas nepieciešams aveņu virtuļiem?

Mīklas sastāvdaļas
  • 250 g miltu,
  • 30 g cukura,
  • 2 olu dzeltenumi,
  • 35 g kausēta sviesta,
  • 100 ml remdena piena,
  • šķipsniņa sāls,
  • 1/2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas (var izlaist).

    Rauga mīkla
  • 10–15 g rauga,
  • 1 ēdamkarote cukura,
  • 25 ml remdena piena.

    Aveņu glazūra:
  • 100 g saldētu vai svaigu aveņu,
  • 1 ēdamkarote citrona sulas,
  • 100–150 g smalki samalta cukura.
  • Aveņu glazūru virtuļiem gatavo no saldētām vai svaigām avenēm un cukura

    Aveņu glazūru virtuļiem gatavo no saldētām vai svaigām avenēm un cukura

    Glazūru uz virtuļiem var dekorēt ar dažādiem rotājumiem: žāvētiem augļiem, riekstiem un tamlīdzīgi

    Glazūru uz virtuļiem var dekorēt ar dažādiem rotājumiem: žāvētiem augļiem, riekstiem un tamlīdzīgi

    Kā pagatavot mīklu un glazūru?

    1. Vispirms sagatavojiet mīklas ieraugu. Sadrupiniet raugu bļodā, samaisiet to ar cukuru un pievienojiet remdenu pienu, pārklājiet un pagaidiet, līdz raugs pacelsies.
    2. Tikmēr pagatavojiet mīklas sastāvdaļas. Sijātiem miltiem pievienojiet šķipsniņu sāls, cukuru, olu dzeltenumus, pakusušu sviestu, remdenu pienu un citrona miziņu.
    3. Pievienojiet maisījumam ieraugu.
    4. Ar virtuves kombainu vai ar rokām maisiet, līdz tiek iegūta pilnīgi gluda un staipīga mīkla.Tas aizņems vismaz 10 minūtes.
    5. Pārklājiet mīklu ar virtuves dvieli un ļaujiet tai pacelties. Vai nu 2 stundas siltā vietā, vai 8–24 stundas ledusskapī. Ja izvēlaties turēt ledusskapī, izņemiet mīklu no ledusskapja jau iepriekš un ļaujiet tai uzrūgt 2–3 stundas.

    Virtuļu sagatavošana:
    6. Izrullējiet mīklu aptuveni 0,5 cm biezumā un izgrieziet apaļas formas. Katra apļa vidū izgrieziet nelielu apli.
    7. Pārklājiet izgrieztos virtuļus un ļaujiet tiem uzrūgt vēl 2 stundas.

    Cepšana:
    8. Virtuļus vislabāk cept dziļākā wok pannā vai izmantot augstāku un platāku katlu. Ielejiet tik daudz eļļas, lai virtuļi varētu "peldēt", un uzkarsējiet eļļu uz vidējas uguns. Cepiet virtuļus, kad eļļa ir pilnībā uzkarsēta: pārbaudiet to ar nelielu mīklas gabaliņu. Pārliecinieties, ka eļļa nav pārāk karsta.
    9. Ievietojiet virtuļus eļļā ar augšējo pusi vispirms. Cepiet apmēram 2 minūtes un atgrieziet virtuļus. Apcepiet vēl 2 minūtes otro pusi.
    10. Gatavos virtuļus nolieciet uz papīra dvieļa, lai notecinātu eļļu.

    Aveņu glazūra:
    11. Ielieciet avenes katliņā un aplejiet ar nedaudz ūdens, pietiek ar apmēram 2–3 ēdamkarotēm. Pievienojiet citrona sulu un ļaujiet avenēm īsi uzvārīties.
    12. Kad avenes ir novārījušās, sablenderējiet tās viendabīgā biezenī un izkāsiet caur sietu, lai atbrīvotos no graudiņiem.
    13. Sajauciet smalki samalto cukuru ar aveņu biezeni.

    Pēdējie soļi:
    14. Iemērciet virtuļu virskārstu glazūrā un uzreiz, pirms glazūra nožūst, dekorējiet pēc vēlēšanās. Uz mūsu virtuļiem ir pistācijas, žāvētas avenes, ēdami ziedi, mini zefīri, baltais ganašs un olu baltuma glazūra.
    15. Uzglabājiet virtuļus slēgtā traukā. Tie saglabāsies mīksti 3 dienas.

    Mēs no šī mīklas daudzuma pagatavojām 20 virtuļus, izgriežot 5 cm diametrus lielus aplīšus.

    Vairāk padomu virtuļu pagatavošanai

  • Virtuļus var arī pildīt. Ja izvēlaties aveņu pildījumu, gatavojiet to tāpt kā glazūru, pievienojot arī želatīnu. Pēc tam virtuļus caurduriet divās pretējās pusēs un ar maisiņu ar šauru pildījuma uzgali pildiet virtuļus.
  • Glazūru var veidot tik biezu, cik vēlaties. Jo vairāk cukura pievienosiet, jo biezāka tā būs.
  • Ko izmantot dekorēšanai? Apkaisiet virtuļus pēc gaumes. Tie var būt dažādi rieksti, jebkādi liofilizēti augļi – sasmalcināti vai samalti, kaltēti ēdamie ziedi, šokolādes gabaliņi (piemēram, skaidiņas, šokolādes rīsi, sasmalcināta šokolāde) vai izkususi šokolāde vai olu baltuma glazūra.