Līdz pat 20% atlaide skandināvu stila precēm | Ietaupiet jau tagad →
5 € DāvanaReģistrācijaPieteiktiesGrozsMenu

Recepte: saldie tako ar zemenēm

Sākusies zemeņu sezona, bet ierastās zemenes ar pienu jau apnikušas? Iemācieties šo jauno recepti un palutiniet sevi un savu ģimeni ar gardiem zemeņu tako!

Kas nepieciešams?

  • 4 lielas tortiljas
  • 100 g maltu cepumu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 50 g kausēta sviesta
  • 100 g maskarpones siera
  • 100 ml putukrējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 150 g zemeņu
  • 2 ēdamkarotes laima/citrona sulas
  • svaigas piparmētras

  • Pagatavošana

    Taco čaumalu pagatavošana
    1. Ar apaļu formiņu (8 cm), izgrieziet no katras tortiljas 3 līdz 4 apļus.
    2. Bļodā sajauciet maltus cepumus un cukuru un katru apli no abām pusēm apsmērējiet ar izkausētu sviestu. Apviļājiet tortiljas cepumos.
    3. Apgrieziet kēksu veidni otrādi un ievietojiet sagatavotās tortiljas starp veidnes izciļņiem (sk. zemāk attēlu). Cepiet cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes līdz malas paliek nedaudz brūnas.
    4. Kad tortiljas ir gatavas, izņemiet tās no cepeškrāsns un ļaujiet tām pilnībā atdzist.
    Tako čaumalu pildīšana
    5. Nomazgājiet zemenes, noņemiet lapas un sagrieziet tās nelielos gabaliņos. Sajauciet tās ar nedaudz citrona vai laima sulas.
    6. Samaisiet putukrējumu un maskarpones sieru, līdz izveidojas krēms. Sagatavoto krēmu iespiediet atdzesētajās tortiljās un virsū ielieciet pa tējkarotei zemeņu.
    Pasniegšana
    7. Dekorējiet ar piparmētras lapiņu un pasniedziet.

    Padoms

    Ja neplānojat uzreiz pasniegt šos saldos tako, nelieciet krēmu uzreiz, jo tako čaumalas uzsūks mitrumu un tako vairs nebūs kraukšķīgi. Iesakām sagatavot visu iepriekš un pildīt tako čaumalas īsi pirms pasniegšanas.