Aromātisks un atsvaidzinošs dzēriens vasaras piknikam
Vasaras piknikā ietilpst sezonas gardumi. Zemeņu kūka vienmēr būs topā – tās dabiskais saldums un atsvaidzinošā garša lieliski iemieso sezonas garu. Lai iegūtu papildu šarmu, pasniedziet to kopā ar augļu plati. Sezonas augļi ne tikai iekrāsos galdu dzīvīgās krāsās, bet arī sniegs nepieciešamo atspirdzinājumu siltās dienās, kad ķermenis nevēlas smagu ēdienu.
Bet varbūt vēl svarīgāki par ēdienu ir svaigi un aromātiski vasaras dzērieni. Piedāvājam jums divas idejas, ar kuru palīdzību noteikti iepriecināsiet viesus.
Plūškoka un piparmētru limonāde
1. Uzvāra 3 litrus ūdens un 3 kg cukura, līdz cukurs izšķīst.
2. Atdzesētajam cukura un ūdens šķidrumam pievieno 30–40 nomazgātu plūškoka ziedu, 3–4 saujas piparmētru lapu un 300 gramus citronskābes.
3. Ļauj maisījumam nostāvēties 24 stundas, tad caur marli to pārtecina, pārlej sterilizētās pudelēs un lieto pēc vajadzības.
4. Pasniedzot sajauc ar tīru vai gāzētu ūdeni, pievieno dažus ledus gabaliņus, citrona šķēlīti un piparmētras lapu.
Ar lavandu aromatizēta limonāde
1. Lai pagatavotu lavandas sīrupu, katliņā sajauc vienādās daļās ūdeni un cukuru, pievieno sauju svaigas vai kaltētas lavandas un liek vārīties, līdz cukurs izšķīst.
2. Ļauj atdzist un tad pārtecina.
3. Lai pagatavotu limonādi, izspiež dažus citronus, sajauc sulu ar ūdeni un pēc garšas pievieno lavandas sīrupu.
4. Pasniedz ar ledu, dekorējot ar lavandas zariņu.