15% atlaide visam ar kodu JUBILEJA15* Neattiecas uz precēm, kam jau ir atlaide, un uz konkrēti atlasītām precēm.

15% atlaide visam ar kodu JUBILEJA15* Neattiecas uz precēm, kam jau ir atlaide, un uz konkrēti atlasītām precēm.

Viss par iepirkšanos
Lithuanian

Simtgadīgas mājas pārtapšana par elegantu mājokli

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Annas un Tomasa stāsts aizsākās pirms daudziem gadiem. Viņi iepazinās, iemīlējās un nolēma izveidot ģimeni. Viņi iegādājās nelielu māju netālu no meža un cerēja uz kopīgu nākotni.

Bet sešus mēnešus pēc meitiņas piedzimšanas ārsti mazajai Annai diagnosticēja retu slimību, kuras dēļ viņai bija nepieciešama īpaša aprūpe. Tāpēc mājas pielāgošana Annas vajadzībām ģimenei ļoti palīdzēs.

Smelieties iedvesmu no šīm pārvērtībām!

Pieejamība pirmajā vietā

Kad pāris iegādājās māju ar gandrīz gadsimta vēsturi, viņi nebija paredzējuši, ka tā būs jāpielāgo meitas vajadzībām. Augstuma atšķirības starp grīdām katrā istabā apgrūtina Annas pārvietošanos pa māju ratiņkrēslā vai pārvietojamajā krēslā, ko viņai uzbūvēja Tomass.

Ģimene vēlējās to mainīt. Tāpēc viņi cerēja, ka dizaineri palīdzēs viņiem izveidot interjeru, kas būtu ne tikai pieejams, pārvietojoties ratiņkrēslā, bet arī praktisks un mājīgs.

Tāpēc priekšnams, vannas istaba un virtuve, kas savienota ar dzīvojamo istabu, ir piedzīvojuši būtiskas pārmaiņas. Dizaineri izveidot telpu, kas atvieglotu dzīvi jaunai ģimenei, vienlaikus respektējot vecās mājas atmosfēru.

Dzīvojamā istaba pirms pārvērtībām

Dzīvojamā istaba pēc pārvērtībām

Eleganta un gaisīga telpa

Dizaineri par dominējošo interjera krāsu izvēlējās smilškrāsu, ko papildina balta krāsa, zeltītas krāsas detaļas un gaišs koks. Tā kā, izvēloties mēbeles, aksesuārus un apgaismojumu, viņi pieturējās pie tīrām līnijām un minimālisma dizaina, telpa rezultātā izskatās gaisīga un izsmalcināta.

Praktiskumu palīdzēja nodrošināt arī televizora galdiņa novietošana telpā, tādējādi atdalot dzīvojamo zonu no ēdamzonas.

Ja ģimene lielāko daļu laika pavada viesistabā un ēdamistabā, dizaineri padomāja arī par rotaļu zonu Annai. Saliekamajā namiņā istabas stūrī var ērti paslēpt soliņu un rotaļlietu kasti.

Mūsdienīga virtuve ar mājīgu ēdamistabu

Dizaineri arī virtuves skapīšos ir ievērojuši mērenības principu. Tāpēc viņi izvēlējās glancētu smilškrāsas durvju, baltu darba virsmu un iebūvējamās tehnikas kombināciju. Mūsdienīgu izskatu veicināja arī melni lakotas rokturi un pārdomāti veidotas uzglabāšanas vietas.

Tāpat dizaineri izvietoja ēdamistabu pretī viesistabai, tāpēc ap galdu varēja izvietot vairāk sēdvietu. Pie bēšajiem mīkstajiem krēsliem viņi pievienoja vienkāršu koka soliņu ar kažokādu, kas padarīja visu atpūtas zonu mājīgu un siltu, vienlaikus atsaucoties uz mājas gadsimtiem seno vēsturi.

Elegantajam interjeram pievienojās arī gari balti aizkari no viegla materiāla, kas nodrošināja ģimenes privātumu, vienlaikus ļaujot telpā ienākt gaismai.

Virtuve pirms pārvērtībām

Virtuve pēc pārvērtībām

Izsmalcināti uzglabāšanas risinājumi

Nākamais svarīgais solis dizaineriem bija pielāgot vannas istabu Annas vajadzībām. Tāpēc papildus ierastajiem sanitārajiem piederumiem ir arī plaša dušas kabīne, kurā var novietot nelielu krēslu.

Lai panāktu sakārtotu vannas istabas izskatu, dizaineri paslēpa veļas mašīnu un žāvētāju skapī.

Pārbūvējot priekšnamu, dizaineri galveno uzmanību pievērsa arī tam, lai tajā būtu pietiekami daudz uzglabāšanas vietu un lai tā būtu gaisīga. To varēja panākt, izvietojot spoguli, vienkāršu drēbju pakaramo un vieglas mēbeles (drēbju skapjus, kurpju statīvu un rotangpalmas pufu).

Vannas istaba pirms pārvērtībām

Vannas istaba pēc pārvērtībām

Priekšnams pirms pārvērtībām

Priekšnams pēc pārvērtībām

Produkti

Pārvērtību autori

Čehu dizaineri Andrea Hylmarova un Marek Povolný bija atbildīgi par šī interjera pārveidošanu.